Pórek dušený s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórek dušený s bramborami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10972 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 ks | Brambory |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,6mg |
Vitamín E | 6,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórek dušený s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Vložíme je na polovinu rozehřátého másla a dusíme bez podlévání asi 5 minut. |
2 | Potom přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme, přisypeme nasekanou petrželku a dusíme pod pokličkou doměkka. |
3 | Na zahuštění z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme vodou a vymícháme dohladka. Povrch posypeme nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu. |