Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10973
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
0,5 ks Vepřová hlava
2 ks Vepřové nožičky
1 ks Vepřové srdce
1 ks Vepřový jazyk

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 801kJ
0% Sacharidy 1 g
56% Tuky 42 g
22% Sodík 445 mg
120% Bílkoviny 68 g

Vepřová tlačenka postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso uvaříme v osolené vodě. Vychladlé nakrájíme na kostky nebo na proužky.

2

Část vývaru necháme odpařit na menší množství a přilijeme k nakrájenému masu. Osolíme, opepříme a naplníme do papírového střívka a volně zavážeme. Vaříme ve vývaru asi 1 hodinu.

3

Hotovou tlačenku vyjmeme, opláchneme horkou vodou a zatížíme. Krájíme ji až druhý den.

4

Podáváme s chlebem a cibulí nebo křenem.

Poznámka

Do tlačenky můžeme přidat koření dle chuti, např. majoránku nebo česnek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept