Vepřové klopsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové klopsy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10974 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová plec |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 342,6mg |
Draslík | 441,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapary sterilované, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Vepřová plec, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové klopsy postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso zbavené šlach dvakrát umeleme. |
2 | Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku a odstavíme z ohně. |
3 | K umletému masu přidáme sůl, pepř, sníh ze dvou bílků, zpěněnou cibuli s petrželkou a nastrouhaný rohlík. Vše dobře propracujeme. |
4 | Ze směsi utvoříme 8 menších knedlíčků. Vložíme je do osolené vody a vaříme mírným varem 10 minut. |
5 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, ihned ji přimícháme k odvaru z knedlíčků a promícháme. Vše povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme víno a nasekané kapary. Po odstavení z ohně přidáme žloutky rozmíchané v troše vína a již nevaříme. |
6 | Podáváme s rýží nebo s těstovinami. |