Plněné telecí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné telecí závitky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10976 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Sardelové řezy |
50 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
400 g | Telecí kýta |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 133,9mg |
Draslík | 928,3mg |
Vláknina | 955,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Sardelové řezy, Slanina vepřová, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné telecí závitky postup přípravy receptu:
1 | Slaninu, cibuli a sardelové řezy drobně nasekáme a smícháme s citronovou kůrou. |
2 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a okraje nařízneme. Maso potřeme připravenou nádivkou, srolujeme a svážeme nití. Povrch poprášíme moukou a závitky opečeme na rozehřátém másle. Mírně je podléváme vývarem a dusíme doměkka. |
3 | Ke konci dušení přilijeme víno a krátce povaříme. |
4 | Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami. |