Polévka z kyselého mléka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kyselého mléka s houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10977 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
4 ks | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín celý |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko acidofilní |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 213,1mg |
Draslík | 358,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko acidofilní, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kyselého mléka s houbami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do poloměkka. |
2 | Přilijeme rozkvedlané kyselé mléko s moukou, přidáme na másle podušené houby s kmínem a polévku dovaříme. |
3 | Odstavíme z ohně a přidáme žloutky rozkvedlané ve smetaně. |
Poznámka
Můžeme použít i sušené houby, předem je namočíme.