Omeleta s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1098 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
20 g | Petržel - nať |
1000 g | Rajčata |
20 g | Sůl |
800 dl | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 34g |
Draslík | 11g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 40g |
Vitamín B6 | 11,3mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 78,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 163,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rozmíchaná, mírně osolená vejce vlijeme do pánvičky s rozpuštěným máslem a necháme je mírně zapéci. |
2 | Na polovinu omelety rozložíme omytá a na plátky nakrájená rajčata, osolíme, posypeme sekanou petrželovou natí nebo pažitkou a omeletu přeložíme na polovinu. Krátce zapečeme v troubě. |
3 | Ihned podáváme. |