Játrová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10981 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 200,1mg |
Draslík | 207,1mg |
Vláknina | 881,5mg |
Vitamín A | 14g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrová polévka postup přípravy receptu:
1 | Na másle (1 lžíce) podusíme jemně nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme očištěná, na plátky nakrájená játra a stejně nakrájené žemle. Osmažíme a mírně podlité dusíme doměkka. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou (nebo vývarem) a povaříme. |
3 | Játra a jíšku smícháme, doplníme vodou na potřebné množství polévky a povaříme asi 15 minut. Polévku rozmixujeme a osolíme. |
Poznámka
Jako vložku do polévky můžeme použít smažené nočky z odpalovaného těsta.