Vejce zapékaná v žemlích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce zapékaná v žemlích
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10982 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 300,3mg |
Draslík | 257,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 91,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce zapékaná v žemlích postup přípravy receptu:
1 | S žemlí skrojíme vršek a střídku vydlabeme. Uvnitř je potřeme máslem. |
2 | Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky, do každé žemle dáme lžíci rajčat, osolíme, opepříme a rozklepneme vejce. |
3 | Naplněné žemle urovnáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekanou cibulí a pokapeme osolenou smetanou. Zapečeme v troubě dorůžova. |
4 | Podáváme jako teplý předkrm. |
Při ochutnání vajec zapékaných v žemlích jsem si připadala jako v nějaké kvalitní restauraci. Jídlo bylo vážně vynikající. První várku jsem ale připálila, takže pozor na vysoké stupně. Doporučuji péct na cca 200 C.