Recept

Vejce zapékaná v žemlích

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vejce zapékaná v žemlích 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10982
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 197kJ
11% Sacharidy 38 g
47% Tuky 36 g
7% Sodík 143 mg
26% Bílkoviny 14 g
Vejce zapékaná v žemlích
  • Vejce zapékaná v žemlích
  • 1
  • Vejce zapékaná v žemlích
  • 2
  • Vložit obrázek

Vejce zapékaná v žemlích postup přípravy receptu:

1

S žemlí skrojíme vršek a střídku vydlabeme. Uvnitř je potřeme máslem.

2

Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky, do každé žemle dáme lžíci rajčat, osolíme, opepříme a rozklepneme vejce.

3

Naplněné žemle urovnáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekanou cibulí a pokapeme osolenou smetanou. Zapečeme v troubě dorůžova.

4

Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vejce zapékaná v žemlích
Při ochutnání vajec zapékaných v žemlích jsem si připadala jako v nějaké kvalitní restauraci. Jídlo bylo vážně vynikající. První várku jsem ale připálila, takže pozor na vysoké stupně. Doporučuji péct na cca 200 C.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept