Plněné roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné roštěnky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10984 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
50 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 142,4mg |
Draslík | 482,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Kapary sterilované, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Petržel - nať, Sardelová pasta, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Z omytého masa nakrájíme 5 plátků. |
2 | Jeden plátek dvakrát umemele, přidáme sardelovou pastu, vejce, petrželku, nasekané kapary, citronovou kůru a kyselou smetanu. Umícháme hladkou náplň. |
3 | Roštěnky naklepeme, osolíme, na každou položíme část náplně a rozetřeme ji. Plátky sbalíme a sepneme. |
4 | Jemně nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a závitky po obou stranách opečeme. Potom je dusíme mírně podlité doměkka. |
5 | Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, přilijeme víno a povaříme. |
6 | Podáváme s opečenými bramborami. |