Majonéza na zdobení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonéza na zdobení
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10993 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
0,1 kg | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 113,9mg |
Vláknina | 533,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 140,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majonéza na zdobení postup přípravy receptu:
1 | Žloutky z vajec uvařených natvrdo prolisujeme a utřeme s máslem, sardelovou pastou, hořčicí, solí, a pepřem. Přidáme několik kapek worcesteru. |
2 | Majonézu používáme na zdobení chlebíčků nebo k plnění půlek vařených vajec. |