Omáčka ke studené rybě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka ke studené rybě
Omáčka ke studené rybě
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10994 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
130 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 908,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 145,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř bílý, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Sardelová pasta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka ke studené rybě postup přípravy receptu:
1 | V malém kastrole rozpustíme máslo (30g), přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme vývar a vymícháme dohladka. Odstavíme z plotny. |
2 | V míse utřeme máslo se žloutky a postupně vmícháme vychladlou kaši. Omáčku ochutíme pepřem, citronovou šťávou, sardelovou pastou a nasekanou petrželkou. |