Chřest zapečený po milánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest zapečený po milánsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10996 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bešamel |
400 g | Chřest sterilovaný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Protlak rajčatový |
100 g | Šunka dušená |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 212,0mg |
Draslík | 212,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Chřest sterilovaný, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest zapečený po milánsku postup přípravy receptu:
1 | Okapaný chřest rozdělíme do čtyř misek vymazaných máslem. |
2 | Bešamel promícháme se žloutky, jemně nakrájenou šunkou, nasekanou petrželkou a rajčatovým pyré. |
3 | Připravenou omáčkou přelijeme porce chřestu, zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v rozpálené troubě. |
4 | Podáváme s pečivem nebo italskými tyčinkami grissini. |