Jednoduchý recept

Gratinované hříbky Parisienne

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10998
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
300 g Hříbky čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Šalotka
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 348kJ
8% Sacharidy 28 g
26% Tuky 20 g
15% Sodík 304 mg
22% Bílkoviny 12 g

Gratinované hříbky Parisienne postup přípravy receptu:

1

Šalotku jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem a smetanou. Povaříme do zhoustnutí.

2

Směs osolíme, přidáme utřený česnek, pepř, muškát a nasekanou petrželku. Vše ještě krátce povaříme a necháme vychladnout.

3

Do připravené směsi zamícháme žloutky, rozdělíme ji do čtyř zapékacích misek, posypeme sýrem a zapečeme v rozpálené troubě dozlatova.

Poznámka

Podáváme s pečivem a zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept