Jednoduchý recept

Hovězí polévka s morkovými knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 110
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

100 ml Mléko polotučné
100 g Morek
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
50 g Strouhanka
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Vývar z hovězích kostí
120 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 988kJ
4% Sacharidy 15 g
21% Tuky 16 g
57% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Hovězí polévka s morkovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

2

Morek zbavíme odštěpků kostí a nakrájíme na drobné kostičky nebo kousky.

3

Žemli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a pokropíme mlékem. Přidáme morek, žloutek, mletý pepř, sůl a dobře promícháme. Ke směsi ještě přidáme prosátou strouhanku, mouku a lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílku.

4

Ze vzniklé směsi tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci. Vkládáme je do vývaru a vaříme 3-5 minut.

5

Uvařené knedlíčky vyjmeme a přelijeme studenou vodou, aby ztuhly. Když jsou dobře okapané, zalijeme je trochou vývaru.

6

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku společně s knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept