Cantalská sýrová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cantalská sýrová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11005 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
4 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 174,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb celozrnný pšeničný, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cantalská sýrová polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle spolu s nasekaným česnekem. Osolíme, zalijeme vodou a necháme přejít varem. |
2 | Do zapékací mísy položíme vrstvu slabších krajíčků chleba, které posypeme nastrouhaným sýrem. Pokračujeme, až je mísa plná. |
3 | Nakonec chleba a sýr zalijeme polévkou a dáme do rozpálené trouby zapéci. |
4 | Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |