Zapečená polévka se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená polévka se slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11006 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
1 ks | Celer bulvový |
400 g | Fazole bílé sterilované |
3 ks | Hřebíček |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
8 plátek | Veka tuková |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 87,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer bulvový, Fazole bílé sterilované, Hřebíček, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Sýr Eidam cihla 40%, Veka tuková, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená polévka se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme ji v kastrolu dozlatova. Přidáme nakrájenou šalotku, pórek, na nudličky nakrájený celer a zalijeme vývarem. Uvaříme doměkka. |
2 | Potom přidáme fazole a hřebíček, osolíme, opepříme a ještě povaříme. |
3 | Polévku přelijeme do zapékací mísy, navrch položíme nasucho opečené plátky veky a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v rozpálené troubě. Ozdobíme nasekanou petrželkou. |