Zapečený losos v ořechové krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený losos v ořechové krustě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11008 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
800 g | Losos - filety |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 260,7mg |
Draslík | 891,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Losos - filety, Ořechy vlašské, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený losos v ořechové krustě postup přípravy receptu:
1 | Omyté steaky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, dáme do pekáčku a přelijeme rozpuštěným máslem. Zapečeme v rozpálené troubě. |
2 | Smetanu smícháme s vejci a mletými ořechy, přidáme pepř, nasekanou petrželku a sůl. Směsí potřeme porce lososa a v horké troubě zapečeme dozlatova. |
3 | Podáváme s dílkem citronu a zeleninovým salátem. |