Bulharské kebapče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharské kebapče
Bulharské kebapče
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11011 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Kmín drcený |
1 špetka | Koření Čubrica |
50 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Telecí plec |
250 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70,7mg |
---|---|
Cholesterol | 105,1mg |
Draslík | 378,1mg |
Vláknina | 50,3mg |
Vitamín A | 4,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Olej stolní, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Čubrica nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharské kebapče postup přípravy receptu:
1 | Vepřové a telecí maso umeleme a zpracujeme se solí, pepřem, mletým kmínem a čubricí. Při hnětení postupně přiléváme vodu. |
2 | Z připravené směsi tvarujeme menší válečky, které opečeme v pánvi na oleji. |