Bulharská telecí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharská telecí polévka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11012 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
320 g | Brambory |
40 g | Celer bulvový |
50 g | Cibule |
50 g | Křen |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kořen |
75 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí plec |
1200 ml | Voda pitná |
50 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 884,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 698,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Křen, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharská telecí polévka postup přípravy receptu:
1 | Do osolené vody dáme vařit omyté maso nakrájené na porce. |
2 | Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky, zelí a brambory na kostky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přidáme k masu. |
3 | Když je maso téměř uvařené, přidáme kořenovou zeleninu, brambory a zelí. |
4 | Hotovou polévku ochutíme octem a solí. Podáváme k ní nastrouhaný křen. |