Kavarma po mlynářsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kavarma po mlynářsku
Kavarma po mlynářsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11013 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Chilli paprička |
210 g | Cibule |
230 g | Játra telecí |
1 špetka | Koření Čubrica |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová plec |
260 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 459,9mg |
Draslík | 518,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 18g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Játra telecí, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Čubrica nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kavarma po mlynářsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso a játra nakrájíme na kostky, cibuli na plátky. |
2 | V pekáči rozpálíme tuk, vložíme maso, zprudka opečeme, přidáme cibuli a orestujeme. Maso osolíme, okořeníme, přidáme protlak, na plátky nakrájené žampiony i s nálevem, nasekané chilli papričky a čubrici. Dusíme v troubě pod pokličkou za občasného míchání. |
3 | Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme připravenou směs, rozklepneme na ni celá vejce a dáme zapéci. |
4 | Hotový pokrm ozdobíme petrželkou. |