Bernský telecí řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bernský telecí řízek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11017 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
600 g | Telecí kýta |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 423,3mg |
Draslík | 641,0mg |
Vláknina | 370,2mg |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bernský telecí řízek postup přípravy receptu:
1 | Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. |
2 | Maso osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova, rozložíme na pekáček a obložíme plátky šunky a sýru. Povrch posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme. |
Poznámka
Podáváme s dílkem citronu a vařenými bramborami.