Jednoduchý recept

Bernský telecí řízek

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 11017
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
100 g Šunka dušená
100 g Sýr Ementál (Primátor)
600 g Telecí kýta
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 967kJ
1% Sacharidy 5 g
71% Tuky 53 g
13% Sodík 266 mg
90% Bílkoviny 51 g

Bernský telecí řízek postup přípravy receptu:

1

Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

2

Maso osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova, rozložíme na pekáček a obložíme plátky šunky a sýru. Povrch posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme.

Poznámka

Podáváme s dílkem citronu a vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept