Jednoduchý recept

Pečené kůzle nebo jehně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1102

Ingredience

1 kg Kůzlečí maso
200 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 676kJ
0% Sacharidy 0 g
63% Tuky 47 g
15% Sodík 307 mg
92% Bílkoviny 52 g

Pečené kůzle nebo jehně postup přípravy receptu:

1

Kůzlečí zadek důkladně omyjeme, osušíme a osolíme.

2

Rozpustíme v pekáči máslo, vložíme dvě špejle a na ty položíme zadek masitou stranou.

3

Nejdříve pečeme ve vlastní šťávě, potom trochu podlijeme a pečeme do červena. Pečeme dle velkosti asi tak 1,5 hodiny. Během pečení maso často přeléváme šťávou, aby pečeně nevyschla.

4

Podává se horký se šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept