Pečené kůzle nebo jehně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kůzle nebo jehně
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1102 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Kůzlečí maso |
200 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 962,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kůzlečí maso, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kůzle nebo jehně postup přípravy receptu:
1 | Kůzlečí zadek důkladně omyjeme, osušíme a osolíme. |
2 | Rozpustíme v pekáči máslo, vložíme dvě špejle a na ty položíme zadek masitou stranou. |
3 | Nejdříve pečeme ve vlastní šťávě, potom trochu podlijeme a pečeme do červena. Pečeme dle velkosti asi tak 1,5 hodiny. Během pečení maso často přeléváme šťávou, aby pečeně nevyschla. |
4 | Podává se horký se šťávou. |