Recept

Čokoládový nákyp s jablečnou pěnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 11022
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

100 g Cukr krupice
3 ks Jablka
2 polévková lžíce Kakao - prášek
100 g Máslo čerstvé
300 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 006kJ
29% Sacharidy 104 g
38% Tuky 29 g
7% Sodík 138 mg
31% Bílkoviny 18 g

Čokoládový nákyp s jablečnou pěnou postup přípravy receptu:

1

Žloutky oddělíme od bílků, ke žloutkům přidáme 2 lžíce cukru, vanilkový cukr a tři čtvrtiny měkkého másla. Vše utřeme do pěny.

2

Utřené máslo, ze dvou bílků a lžíce cukru ušlehaný sníh, mouku, kakao, solamyl a smetanu lehce promícháme a naplníme do máslem vymazané hlubší zapékací mísy. Upečeme při 175 stupních Celsia.

3

Oloupaná jablka nakrájíme na kousky a se zbylým cukrem je podusíme, propasírujeme přes cedník a necháme vychladnout.

4

Do vychladlého protlaku zamícháme sníh ze zbylých dvou bílků a soli a přelijeme jím porce nákypu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept