Čokoládový nákyp s jablečnou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový nákyp s jablečnou pěnou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11022 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
3 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
100 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 309,0mg |
Draslík | 368,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kakao - prášek, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový nákyp s jablečnou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Žloutky oddělíme od bílků, ke žloutkům přidáme 2 lžíce cukru, vanilkový cukr a tři čtvrtiny měkkého másla. Vše utřeme do pěny. |
2 | Utřené máslo, ze dvou bílků a lžíce cukru ušlehaný sníh, mouku, kakao, solamyl a smetanu lehce promícháme a naplníme do máslem vymazané hlubší zapékací mísy. Upečeme při 175 stupních Celsia. |
3 | Oloupaná jablka nakrájíme na kousky a se zbylým cukrem je podusíme, propasírujeme přes cedník a necháme vychladnout. |
4 | Do vychladlého protlaku zamícháme sníh ze zbylých dvou bílků a soli a přelijeme jím porce nákypu. |