Recept

Gratinovaný chřest po vlámsku

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11023

Ingredience

20 ks Chřest bílý
1 polévková lžíce Estragon
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Strouhanka
150 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 814kJ
1% Sacharidy 5 g
53% Tuky 40 g
7% Sodík 132 mg
28% Bílkoviny 15 g

Gratinovaný chřest po vlámsku postup přípravy receptu:

1

Omytý chřest uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Vložíme jej do máslem vymazané zapékací mísy.

2

Připravíme omáčku z měkkého másla smíchaného se smetanou, estragonem, petrželkou a nakrájenými, natvrdo uvařenými vejci. Osolíme a opepříme.

3

Chřest zalijeme omáčkou, posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem a v horké troubě zapečeme dozlatova.

4

Podáváme k rybám a pokrmům z masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept