Gratinovaný chřest po vlámsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaný chřest po vlámsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11023 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 ks | Chřest bílý |
1 polévková lžíce | Estragon |
120 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 194,4mg |
Draslík | 122,3mg |
Vláknina | 865,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Estragon, Pepř bílý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaný chřest po vlámsku postup přípravy receptu:
1 | Omytý chřest uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Vložíme jej do máslem vymazané zapékací mísy. |
2 | Připravíme omáčku z měkkého másla smíchaného se smetanou, estragonem, petrželkou a nakrájenými, natvrdo uvařenými vejci. Osolíme a opepříme. |
3 | Chřest zalijeme omáčkou, posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem a v horké troubě zapečeme dozlatova. |
4 | Podáváme k rybám a pokrmům z masa. |