Zapékaná zeleninová směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná zeleninová směs
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11027 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Kapusta hlávková |
2 ks | Kedlubna |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 218,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 324,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kapusta hlávková, Kedlubna, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná zeleninová směs postup přípravy receptu:
1 | Omytou kapustu rozčtvrtíme, očistíme brambory, mrkev a kedlubny a vše uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zeleninu scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Brambory rozšťoucháme, zpracujeme se smetanou a měkkým máslem, přidáme žloutky a nasekanou zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme petrželku. |
3 | Směs rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy a povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se 2 lžícemi strouhanky. V horké troubě zapečeme dozlatova. |