Recept

Šumavský houbový pekáček

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11029

Ingredience

1 kg Brambory vařené ve slupce
2 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
1 špetka Kmín celý
1 špetka Majoránka
200 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Strouhanka
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 732kJ
15% Sacharidy 55 g
20% Tuky 15 g
39% Sodík 783 mg
32% Bílkoviny 18 g

Šumavský houbový pekáček postup přípravy receptu:

1

Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme houby nakrájené na plátky a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, okmínujeme a promícháme s bramborami.

3

Brambory a houby dáme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce s pažitkou, majoránkou a solí. V horké troubě zapečeme dozlatova.

4

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept