Smažené kůzlečí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené kůzlečí řízky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1103 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
800 g | Kůzlečí maso |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej stolní |
58 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 244,5mg |
Draslík | 859,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 148,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kůzlečí maso, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené kůzlečí řízky postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme kůzlečí řízky, osušíme a osolíme. |
2 | Obalíme je v mouce, vejcích a strouhané housce. Vložíme do rozpáleného tuku a smažíme je nejdříve odkryté a pak dosmažíme pod pokličkou. |
Poznámka
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým salátem a k řízkům přikládáme kolečko citronu na pokapání.