Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11030

Ingredience

1 kg Brambory vařené ve slupce
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 ml Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Sýr Eidam uzený 45%
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 762kJ
14% Sacharidy 50 g
25% Tuky 19 g
36% Sodík 726 mg
26% Bílkoviny 15 g

Bramborový gratin postup přípravy receptu:

1

Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, přidáme nasekanou cibuli, sůl, pepř, utřený česnek a nasekanou petrželku. Vše promícháme a dáme do zapékací mísy.

2

Rajčatový protlak smícháme se smetanou, vejci a nastrouhaným sýrem. Směsí zalijeme brambory a v horké troubě zapečeme.

3

Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept