Bramborový gratin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový gratin
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11030 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené ve slupce |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam uzený 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 154,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 76,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový gratin postup přípravy receptu:
1 | Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, přidáme nasekanou cibuli, sůl, pepř, utřený česnek a nasekanou petrželku. Vše promícháme a dáme do zapékací mísy. |
2 | Rajčatový protlak smícháme se smetanou, vejci a nastrouhaným sýrem. Směsí zalijeme brambory a v horké troubě zapečeme. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm. |