Jednoduchý recept

Liptovské zapečené brambory

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11031

Ingredience

1 kg Brambory vařené ve slupce
2 ks Cibule
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
200 g Sýr Brynza
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 234kJ
14% Sacharidy 49 g
39% Tuky 29 g
45% Sodík 895 mg
36% Bílkoviny 20 g

Liptovské zapečené brambory postup přípravy receptu:

1

Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu spolu s nasekanou cibulí. Promícháme s bramborami, přidáme papriku, pepř, sůl a kmín. Vše promícháme a polovinu brambor dáme do vymazaného pekáčku.

3

Navrch rozdrobíme sýr, přikryjeme zbylými bramborami a v horké troubě zapečeme dozlatova.

4

Každou porci posypeme nasekanou pažitkou.

Poznámka

Podáváme se saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept