Gratinovaná rajčata po neapolsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaná rajčata po neapolsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11033 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 30,1mg |
Draslík | 414,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaná rajčata po neapolsku postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na silnější plátky a naskládáme je do máslem vymazané zapékací mísy. Poklademe je nasekaným česnekem, osolíme, opepříme a posypeme směsí strouhanky, nastrouhaného parmezánu, nasekané bazalky a petrželky. |
2 | Vše pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme v troubě pod grilem dozlatova. |
Poznámka
Podáváme k masu, rybám nebo drůbeži.