Zapečená hrachová kaše se škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená hrachová kaše se škvarky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11034 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 g | Hrách loupaný |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 hrst | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřové škvarky |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 11,6mg |
Draslík | 94,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 7,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená hrachová kaše se škvarky postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočený hrách uvaříme doměkka, přebytečnou vodu slijeme a hrách umeleme. |
2 | Na sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku, osmahneme, přidáme umletý hrách a povaříme 20 minut. Osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, majoránku a promícháme se škvarky. |
3 | Směs rozprostřeme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zapečeme dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s kyselou okurkou nebo se zelným salátem.