Jednoduchý recept

Staročeská houbová žemlovka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11035

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Houby čerstvé
1 špetka Kmín drcený
300 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Strouhanka
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 balení Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 036kJ
4% Sacharidy 15 g
21% Tuky 16 g
8% Sodík 157 mg
25% Bílkoviny 14 g

Staročeská houbová žemlovka postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dorůžova. Pidáme houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podusíme doměkka.

2

Do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku urovnáme plátky veky namočené v mléce s rozšlehanými vejci a prokládáme je podušenými houbami. Vrchní vrstvu tvoří veka a povrch posypeme špetkou muškátu a nasekanou petrželkou. V horké troubě zapečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept