Staročeská houbová žemlovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeská houbová žemlovka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11035 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
400 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín drcený |
300 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 balení | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 200,2mg |
Draslík | 613,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 217,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Muškátový květ, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staročeská houbová žemlovka postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dorůžova. Pidáme houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podusíme doměkka. |
2 | Do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku urovnáme plátky veky namočené v mléce s rozšlehanými vejci a prokládáme je podušenými houbami. Vrchní vrstvu tvoří veka a povrch posypeme špetkou muškátu a nasekanou petrželkou. V horké troubě zapečeme dozlatova. |