Recept

Farson - zapečená bramborová kaše s bylinkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11038

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
1 kg Brambory vařené
1 špetka Estragon
1 kávová lžička Kerblík
500 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 289kJ
16% Sacharidy 57 g
39% Tuky 29 g
37% Sodík 743 mg
29% Bílkoviny 16 g

Farson - zapečená bramborová kaše s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Z vařených brambor připravíme jemnou kaši, do které zašleháme horké mléko, jemně nasekané bylinky a máslo. Za stálého šlehání přidáme vejce, muškátový květ, sůl a pepř.

2

Kaši rozetřeme do máslem vymazané zapékací mísy a v horké troubě pečeme asi 30 minut dozlatova.

3

Podáváme jako přílohu k masu, drůbeži a rybám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept