Farson - zapečená bramborová kaše s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farson - zapečená bramborová kaše s bylinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11038 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
1 kg | Brambory vařené |
1 špetka | Estragon |
1 kávová lžička | Kerblík |
100 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 287,8mg |
Draslík | 943,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory vařené, Estragon, Kerblík, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farson - zapečená bramborová kaše s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Z vařených brambor připravíme jemnou kaši, do které zašleháme horké mléko, jemně nasekané bylinky a máslo. Za stálého šlehání přidáme vejce, muškátový květ, sůl a pepř. |
2 | Kaši rozetřeme do máslem vymazané zapékací mísy a v horké troubě pečeme asi 30 minut dozlatova. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu, drůbeži a rybám. |