Chlebíčky z Franche-Comté - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíčky z Franche-Comté
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11039 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 205,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Muškátový květ, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíčky z Franche-Comté postup přípravy receptu:
1 | Očištěné houby nakrájíme na malé kousky, podusíme je na másle, osolíme a opepříme. Zalijeme je smetanou a přidáme špetku muškátového květu. |
2 | Lehce vyhloubíme střed krajíců chleba, naplníme houbami a zasypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v horké troubě. |
3 | Podáváme se zeleninovým salátem. |