Kůzlečí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kůzlečí guláš
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1104 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
500 g | Kůzlečí maso |
0,5 kávová lžička | Libeček |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 77,1mg |
Draslík | 540,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 135,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kůzlečí maso, Libeček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kůzlečí guláš postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme kůzlečí maso, nakrájíme na menší kousky a osmahneme na sádle. |
2 | Přidáme zpěněnou cibuli, ke které jsme přisypali papriku, kmín, sůl a třený česnek. |
3 | Podlijeme vodou a vaříme nebo dusíme v troubě téměř doměkka. |
4 | Potom přidáme chleba bez kůrky nalámaný na menší kousky a necháme jej v guláši rozvařit. Dochutíme solí a libečkem. |
5 | Podáváme s houskovým knedlíkem. |