Vepřový steak v sýrové krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový steak v sýrové krustě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11041 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 185,3mg |
Draslík | 534,5mg |
Vláknina | 304,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový steak v sýrové krustě postup přípravy receptu:
1 | Z omyté kýty nakrájíme 4 steaky, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Maso opečeme na rozpáleném oleji a naskládáme do zapékací mísy. |
2 | Nastrouhaný sýr promícháme se strouhankou, vejcem, paprikou a nasekanou petrželkou. Směsí pokryjeme maso, pokapeme máslem a pod grilem dozlatova zapečeme. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. |