Sendvič ze svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sendvič ze svíčkové
Sendvič ze svíčkové
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11043 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
8 krajíc | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
600 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Křen |
250 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Gouda 45% |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
6 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 189,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chléb toastový, Hovězí svíčková, Křen, Olej stolní, Sůl, Sýr Gouda 45%, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sendvič ze svíčkové postup přípravy receptu:
1 | Z omyté a odblaněné svíčkové nakrájíme slabší řezy, osolíme je a opepříme. Maso opečeme na oleji spolu s plátky slaniny a plátky žampionů. |
2 | Nasucho opečené chleby obložíme masem, které potřeme hořčicí, dále obložíme slaninou a žampiony, pokapeme worcesterem, posypeme nastrouhaným křenem a nasekanou petrželkou. Vše přikryjeme plátkem sýru a druhým plátkem chleba. V rozpáleném grilu zapečeme dorůžova. |
3 | Podáváme s čerstvou zeleninou. |