Jednoduchý recept

Telecí hašé se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 11045
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí plec
3 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 522kJ
2% Sacharidy 8 g
29% Tuky 22 g
19% Sodík 389 mg
59% Bílkoviny 33 g

Telecí hašé se žampiony postup přípravy receptu:

1

Omyté maso jemně umeleme. Na dvou lžících másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme na ni umleté maso, zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody a zvolna vaříme.

2

K uvařenému masu přidáme plátky žampionů, sůl, pepř, nasekanou petrželku a špetku muškátu. Necháme prochladnout. Nakonec přilijeme mléko s rozšlehanými vejci a vše dobře promícháme.

3

Směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zapečeme v horké troubě.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept