Zapečené telecí ledvinky se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené telecí ledvinky se žampiony
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11046 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Hrášek mražený |
0,5 dl | Martell cognac |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
800 g | Telecí ledviny |
2 dl | Vývar zeleninový |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 734,1mg |
Draslík | 908,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek mražený, Olej stolní, Sůl, Telecí ledviny, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené telecí ledvinky se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté ledvinky nakrájíme na plátky, spaříme ve vařící vodě, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, orestujeme ledvinky, osolíme je a opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek a plátky žampionů. Znovu orestujeme, přidáme mouku, rajčatový protlak, zalijeme vývarem a přilijeme koňak. Vše vaříme asi 30 minut. |
3 | Hrášek prohřejeme, vodu slijeme a necháme okapat. Rozmixujeme jej dohladka, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a přisypeme petrželku. |
4 | Ledvinkovou směs dáme do zapékací mísy, navrch rozložíme hráškové pyré a zapečeme pod grilem. |