Telecí filé s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí filé s chřestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11048 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Chřest bílý |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
600 g | Telecí kýta |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 152,9mg |
Draslík | 627,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí filé s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Z omyté kýty nakrájíme čtyři řízky, naklepeme je, osolíme, opepříme a na másle opečeme dozlatova. |
2 | Opečené maso dáme na zapékací mísu, obložíme je chřestovými hlavičkami, plátky šunky a posypeme nastrouhaným sýrem. Přelijeme výpekem, do kterého jsme nalili víno. Zapečeme pod grilem. |
3 | Podáváme s dušeným hráškem a vařenými bramborami, posypanými nasekanou petrželkou. |