Mrkev z Quercy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev z Quercy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11049 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 45,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev z Quercy postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev omyjeme a nastrouháme na jemné nudličky. |
2 | Olej, ocet, sůl a pepř přidáme k mrkvi spolu s jemně nasekanou cibulí a petrželkou. Vše promícháme. Podle potřeby můžeme přidat lžíci oleje. |
3 | Podáváme jako studený předkrm. |