Guláš ze skopového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš ze skopového masa
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1105 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 ks | Feferony |
3 špetka | Majoránka |
1 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
1000 g | Skopová žebra |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 209,3mg |
Draslík | 737,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Feferony, Majoránka, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopová žebra mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš ze skopového masa postup přípravy receptu:
1 | Do vařící vody dáme maso nasekané i s kostmi na větší kusy. Přidáme divoké koření a vaříme do poloměkka. |
2 | Osmahneme na sádle najemno nakrájenou cibuli, přisypeme sladkou papriku a vše smícháme s vařeným masem. |
3 | Přidáme na kostičky nakrájenou očištěnou zeleninu, brambory, nasekané feferonky, majoránku a utřený česnek. Podléváme pozvolna, aby byl guláš stále mírně zahoustlý a vaříme doměkka. |
4 | Podáváme s chlebem. |